Säkerhet i ständig förbättring

 • Nixu fortsätter sin expansion i Sverige och förvärvar Safeside

  Nixu Corporation
  Pressmeddelande 31.10.2016, 11.30 EET

  Nixu Corporation fortsätter sitt intåg på den svenska marknaden för cybersecurity och går samman med Safeside Solutions AB

  Nixu, ett företag som fokuserar på cybersecurity, inledde sitt arbete i Sverige genom att förvärva Europoint Networking AB våren 2016. Efter att framgångsrikt ha kommit in på den svenska marknaden stärker nu Nixu sin närvaro genom att gå samman med Safeside Solutions AB som specialiserar sig på konsulttjänster inom cybersecurity.

  Nixus vision för tillväxt är att bli prioriterad cybersecuritypartner för företag i norra Europa. Det första steget in på den svenska marknaden har visat sig vara framgångsrikt och tillsammans med Safeside kan Nixu erbjuda en holistisk portfölj med tjänster inom cybersecurity på den svenska marknaden, både lokalt och från annat håll, till exempel Finland och Nederländerna.
  Nixu Corporation köper 100 % av aktierna i Safeside Solutions AB av företagets grundare Niklas Chachalatos, Mårten Möller och Mats Lindgren. Safesides grundare och deras team kommer att ingå i Nixus växande team av experter inom cybersecurity.

  Nixus VD Petri Kairinen kommenterar:
  ”På vår fortsatta resa mot strategisk tillväxt är det snabbaste sättet att påskynda tillväxten att hitta och integrera befintliga team. Safeside har bra fokus på tjänster inom informationssäkerhet samt intressanta kunder. Tillsammans blir vi ett team med branschspecialister i toppklass och vi delar samma mål – att vara den bästa arbetsplatsen för dem som arbetar med cybersäkerhet.”

  Nixus Sverigechef, Björn Sjöholm kommenterar:
  ”Nu har Nixu Sweden ett lokalt team om cirka 30 konsulter inom området informationssäkerhet, en enastående pool av experter på den fragmenterade säkerhetsmarknaden i Sverige. Tillsammans med våra 200 kollegor och de tjänster som vi erbjuder inom hela Nixu innebär detta ett reellt partnerskap för våra kunder som omfattar allt från rådgivning till utveckling och bedömning av hot samt tjänster inom incidenthantering.”

  Safesides VD Mats Lindgren kommenterar:
  ”Nya regelverk och lagar, cyber threats och digitalisering har ökat våra kunders behov av cybersecurity och de tjänster som vi erbjuder. Tillsammans med Nixu blir vi en del av en större organisation vilket ger oss möjlighet att tillgodose dessa behov på ett ännu bättre sätt. Nixu har en tydlig vision för framtiden, en stark kultur och ett sätt att värdesätta sin personal som gör att vi tillsammans blir en stark cybersecuritypartner för svenska kunder.”

  Mer information:
  Sverigechef på Nixu Corporation, Björn Sjöholm
  Tel:  +46 705 220 110, e-post: bjorn.sjoholm@nixu.com

  VD på Nixu Corporation, Petri Kairinen
  Tel: +358 40 832 1832, petri.kairinen@nixu.com

  VD på Safeside Solutions AB, Mats Lindgren, Safeside Solutions AB
  Tel: +46 70 358 93 04,
  mats.lindgren@safeside.se

  Nixu i korthet:
  Nixu Corporation är ett cybersecurityföretag med kontor i Helsingfors, Amsterdam, Stockholm och Uppsala. Vi arbetar med att förbättra våra kunders cybersäkerhet inom Corporate IT, Digital Business och Industrial Internet. Våra kunder förlitar sig på Nixus tjänster inom utveckling, implementering och bedömning av informationssäkerhet. Vi säkerställer konfidentialiteten i våra kunders data, tillgänglighet och riktighet av digitala tjänster genom planering och minskning av cybersecurityrisker.
  www.nixu.com/en/, www.nixu.com/en/blog och twitter: @nixutigerteam

In March 2016, Europoint joined the Finnish cyber security company Nixu. Together we have the ambition to help create a safer world and a well-functioning digital society. The merger means that we will be able to offer our services to companies across Europe and give us access to more consultants and a broad range of services.

Europoint is now changing the name to Nixu.

nixu-modal-logo